keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Alice Kuipers - Terveisin äiti

Alice Kuipers - Terveisin äiti
(Life on the Refrigerator Door, 2007)
kustantaja: Otava
sivuja: 233


"Claire,


nyt tunnen itseni kurjaksi äidiksi. Meidän pitäisi sopia jokin vakioilta, jolloin voisimme jutella kouluasioistasi. Meillä oli ennen tapana tehdä niin, muistatko?


Nähdään lauantaina ja jutellaan kunnolla.


äiti"


Alice Kuipersin ensimmäinen romaani on kepeä kertomus kipeästä aiheesta. Claire on 15-vuotias tyttö kavereineen, ihastumisineen ja sydänsuruineen. Hänen äitinsä on lääkäri, jota ei kovin kotona näy. Heidän pääasiallinen sananvaihtonsa tapahtuu siis jääkaapin oveen jätettyjen viestin kautta. Asiat muuttuvat, kun Clairen äidille todetaan rintasyöpä. Jääkaappiviestit jatkuvat, mutta tekstit muuttuvat syvällisemmiksi. Ennenkaikkea se on kertomus äidin ja tyttären suhteesta.

Kirja on elämänmakuinen ja nopealuettava romaani, josta on helppo pitää. Se, jääkö se mieleen on asia erikseen. Kirjoitustapa on hauskan omaperäinen ja mukaansatempaava, mutta jäin kaipaamaan jotain mullistavampaa. Kirja ei avaa henkilöiden historiaa ja taustoja toivomallani tavalla, ne keskustelut käydään "lappujen ulkopuolella", eikä siitä maailmasta puhuta kirjoissa. Ehkä jos olisin kiireinen äiti, tämä kirja puhuttelisi minua eri tavalla. Suosittelen kirjaa silti kaikille, mitään menetettäväähän ei tunnetusti kirjan lukemisessa ole :)

Kirjailijan kotisivuille tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti